Solidarnost

Narodni blok je gibanje solidarnostiNaša država pogosto pozablja na ljudi v stiski, ki živijo v katastrofalnih razmerah in tako kaže svoj mačehovski odnos do svojih državljanov. Po trendih lažnega humanitarizma, ki jih narekujejo globalistične elite je tako pripravljena trošiti denar davkoplačevalcev za pomoč raznim »marginalnim« skupinam in prišlekom, medtem, ko postajajo Slovenci in Slovenke drugorazredni državljani in državljanke v lastni domovini.

Zato je eden izmed namenov gibanja Narodni blok tudi organizacija humanitarnih akcij za slovenske družine, ki živijo pod pragom revščine, saj se čutimo odgovorne pomagati našim sonarodnjakom, ki jih je država pustila na cedilu. Tako smo v nedeljo, 23. junija, organizirali našo prvo humanitarno akcijo, ko smo v Prekmurje odpeljali stvari, ki smo jih začeli zbirati nekaj tednov prej, za brezposelno mati in njeno 11- letno hči, ki sta ostali sami in živita v izredno težkih razmerah. Šlo je predvsem za osnovne življenske potrebščine kot so hrana, oblačila, čistila, pripomočki za šolo in podobno.

Sramotno je, da v t.i. »naprednih« državah, ki se ponašajo s svojo »človečnostjo« mnoge družine životarijo v revščini. Kljub temu pa se to ne dogaja le v Sloveniji, temveč povsod po Evropi. Ti ljudje so pozabljeni iz strane države zato je naša odgovornost, da jim pomagamo po svojih močeh, saj se moramo zavedati, da je prvi korak do boljše prihodosti ravno v narodni solidarnosti. Tako kot moramo skrbeti za lastno družino in za svoje potomce, moramo pomagati tudi našim sonarodnjakom saj je narod pravzaprav le podaljšek naše družine, ena večja družina v kateri si moramo medsebojno pomagati.

Narodni blok bo tudi v prihodnosti organiziral takšne humanitarne akcije za slovenske družine v stiski, saj so naša glavna načela družbena odgovornost, narodna solidarnost in socialna pravičnost.