Dobrodelnost

Akcija za brezdomceV Ljubljani je bila 9.11.2019 organizirana javna pobuda »Oblecimo ulico«, katere cilj je bil zbiranje zimskih oblačil za brezdomce. V Narodnem bloku pozdravljamo takšne pobude, zato smo tudi sami prispevali nekaj paketov oblačil za prihajajoče zimske dni.


V našem gibanju se zavedamo tovrstne problematike in predvsem pomena dobrodelnosti in pomoči našim sonarodnjakom, ki so se znašli na ulici. Žal pa se tega očitno ne zaveda naša država, ki se raje ukvarja z migranti in »begunci«, medtem, ko vse bolj pozablja na lastne ljudi. Ne glede na morebitne kritike zaradi takšnih stališč, mi trdno verjamemo, da je treba »najprej počistiti pred lastnim pragom«, oziroma, da moramo na prvo mesto postaviti lasten narod, zato strogo nasprotujemo odločitvam naše vlade, ki namenja ogromne vsote davkoplačevalskega denarja za pomoč tem prišlekom, medtem, ko živijo mnoge slovenske družine na pragu revščine, mnogi Slovenci pa pozabljeni pristanejo na ulici.


V osrednjih medijih lahko vedno znova poslušamo o »nesrečnih migrantih«, ali pa spremljamo razne kampanje mednarodnih humanitarnih organizacij, ki nas spodbujamo, da naj doniramo in pomagamo revežem, ki živijo v državah tretjega sveta. Nekdo bi ob vsem tem pomislil, da pri nas ni revščine in da je problematika brezdomstva rešena, ter da zato lahko Slovenci pokažemo naš čut za humanitarnost, le tako, da pošiljamo denar v Afriko, ali pa da preko davkov financiramo migrante, ki so se znašli pred našim pragom. Vendar pa vsi vemo, da še zdaleč ni tako. Zato v Narodnem bloku spodbujamo vse, da naj pomagajo lastnemu ljudstvu s čimer bodo izkazali resnično narodno solidarnost, namesto, da dajejo denar nekim mednarodnim organizacijam.


Ne le besede, predvsem dejanja so ta, ki štejejo. Solidarnost pa je temelj na katerem lahko zgradimo boljšo prihodnost, prihodnost v kateri ne bo naš narod obravnavan kot drugorazreden v lastni domovini. Prihodnost, v kateri ne bo zavoljo zlagane humanitarnosti do tujca, katere cilj je predvsem ustvarjanje lastne samopodobe, in ne iskrena pomoč, problematika domače revščine in brezdomstva potisnjenja na stranski tir. Prihodnost v kateri bo Slovenec v Sloveniji na prvem mestu. Posvetimo se dobrobiti lastnega ljudstva in skupaj zgradimo takšno prihodnost!